Reinier Paping zet zijn handtekening op muurschildering

Reinier Paping, de winnaar van de legendarische Elfstedentocht van 1963, was op uitnodiging van Sape Woudman van  het vernieuwde restaurant ‘t Raedhûs, op vrijdagmiddag 4 februari jl. in Dokkum aanwezig om zijn handtekening te zetten op de fraaie grote muurschildering. Na een korte toespraak van burgemeester Marga Waanders vertelde Reinier Paping over zijn belevenissen tijdens de barre  Elfstedentocht, die op 18 januari werd gehouden. Ook diverse bestuursleden  van de in 1840 opgerichte Koninklijke IJsclub Dokkum waren bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig.

 

 

Video: Reinier Paping over zijn belevenissen tijdens de barre  Elfstedentocht, die op 18 januari werd gehouden.

 

Foto’s en video: Henk Aartsma, Dokkum

De nieuwste Hichtepunten al gelezen?

Op de site vind je de nieuwste uitgave van dorpenblad Hichtepunten.

In dit nummer o.a. infomatie over de DDFK-gemeenten, Burenhulp en Jouw handen kunnen levens redden.
Ook het programma van de Plusbus voor februari en Nieuws van de activiteitencommissie van dorpshuis d’Ald Skoalle in Hantum lees je hier.
Voor de liefhebbers staat er dit keer ook een puzzel in het blad.

Je vindt de digitale Hichtepunten hier, of via het menu. Ook eerder verschenen nummers zijn daar nog te lezen.

Aan de slag met technologie tijdens CoderDojo in Dokkum

Bibliotheek Dokkum komt met een maandelijkse CoderDojo. Tijdens een CoderDojo leren kinderen van 7 tot en met 17 jaar programmeren en websites bouwen.

Iedereen mag aansluiten om op zijn of haar eigen niveau aan de slag te gaan. De CoderDojo’s zijn onderdeel van een wereldwijde beweging, waarbij een leuke, sociale omgeving wordt geboden om met nieuwe technologie te werken en ideeën in creaties om te zetten.

De CoderDojo’s in Dokkum worden gehouden op vrijdag 13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei en 9 juni van 15.30 tot 17.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Computercursussen in Bibliotheek Dokkum

In het voorjaar van 2017 worden er in Bibliotheek Dokkum diverse computercursussen gegeven voor mensen die iets willen (bij)leren in de digitale wereld.

Meer doen met de iPad, omgaan met Windows 10 of communiceren via WhatsApp; het is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod. De cursussen worden op zaterdag 14 januari van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag 18 januari van 15.00 tot 17.00 uur tijdens de open dagen gepresenteerd. Iedereen is dan welkom in Bibliotheek Dokkum om het complete cursusaanbod te bekijken, zich in te schrijven en kennis te maken met de docenten. Op woensdag kan er ook aangeschoven worden voor een spoedcursus spelletjes spelen op smartphone, tablet of laptop. Inschrijven voor de cursussen kan tijdens de open dagen of via de website van Bibliotheken Noord Fryslân: www.ontdekdebieb.nl.

Naast het vaste cursusprogramma zijn er ook lessen op maat. Dit zijn privélessen waarbij de deelnemer het onderwerp en de cursusinhoud zelf mag bepalen. De lessen op maat zijn aan te vragen via de klantenservice van Bibliotheken Noord Fryslân, te bereiken via (088) 16 56 123 of op info@bnfrl.nl

In de Bibliotheek is veel aandacht voor laaggeletterdheid en digitale vaardigheden. Hiermee draagt de Bibliotheek actief bij aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel.