Vrolijk optreden van Klún en Knoffel bij Broodje KK

Bij Broodje KK in de Posthoorn in Dokkum trad op woensdagmiddag het duo Klún en Knoffelhakke op. De spelers Broer Douma en Hendrik van der Heide komen uit Hantum en staan al sinds 1994 op de planken met hun avondvullende programma’s.

 

Foto’s Henk Aartsma

De aanwezigen konden bij de goed bezochte bijeenkomst van Broodje KK genieten van een tweetal sketches uit de nieuwe, achtste show ‘Dikke maten’ van het bekende Hantumer duo. Na afloop kon er genoten worden van een smaakvolle lunch.

Kennis delen? Spreekuren voor Leen een Fries in de bibliotheek

De één heeft een passie voor bakken, de ander kent de beste plekjes om met een metaaldetector te zoeken, weer een ander kan mooie verhalen over de geschiedenis van stad of dorp vertellen of weet alles over vogels of de sterren. Waardevolle kennis en precies wat iemand anders zoekt. Daarom lenen de Friese bibliotheken vanaf nu niet alleen maar boeken uit, maar ook mensen. Dat laatste doen ze op www.leeneenfries.nl. Meer weten of hulp nodig bij aanmelden? In alle bibliotheken zijn binnenkort weer Leen een Fries-spreekuren.

Leen een Fries is een human library: in plaats van boeken leent de bibliotheek nu ook mensen uit. Mensen die alles weten over een onderwerp en die kennis graag delen met anderen. Leeneenfries.nl is een initiatief van de Friese bibliotheken in het kader van LF2018 (maar gaat ook na 2018 door) en heeft geen commercieel doel. Omdat de Friezen zich vrijwillig en gratis inzetten, zijn de activiteiten laagdrempelig en kan iedereen meedoen.

De eerste honderd leenfriezen staan inmiddels op de website. Dat levert mooie contacten op en het geeft de kans kennis te delen, verhalen kwijt te kunnen die anders misschien niet gehoord worden. Leenfriezen hoeven geen experts te zijn. Enthousiasme over een favoriet onderwerp en een beetje tijd om mensen te ontmoeten is genoeg. Kennisdelers bepalen zelf met hoeveel mensen en hoe vaak ze op pad gaan: alleen op aanvraag, een vaste middag per maand of 1 of 2 keer per jaar.

Meer weten of hulp nodig bij aanmelden?
In alle bibliotheken in Noord-Fryslân zijn in november Leen een Fries-spreekuren. Donderdag 16 november bijvoorbeeld in Bibliotheek Dokkum (16.00-17.00)

Even voorstellen: Ontzorgd Verhuizen

Verhuizen is behoorlijk ingewikkeld. Het is zoveel meer dan alleen het vervoeren van spullen van A naar B. Los van al het gesjouw, gedoe en rompslomp is een verhuizing ook emotioneel vaak ingrijpend. Zeker als je ouder of ziek bent. Een (extra) beroep op familie of mantelzorgers is niet altijd makkelijk of mogelijk. Al met al is verhuizen een situatie die veel stress en onrust met zich meebrengt.

Ontzorgd Verhuizen uit Leeuwarden is een anders-dan-anders verhuisbedrijf dat deze verhuis-stress wegneemt. Het bedrijf doet dat sinds 2011 en richt zich met name op kwetsbare mensen: senioren en mensen die zorg nodig heb-ben. Hun aanpak is vernieuwend en erop gericht om de overgang van de oude naar de nieuwe woonsituatie zo mak-kelijk mogelijk te maken voor alle betrokkenen.

Lees verder