Wijziging kopijdag Hichtepunten!

Geachte lezer,
Sinds jaar en dag is maandag de uiterste inleverdag voor kopij voor de Hichtepunten. Aangezien de kopij vaak op de maandag zelf wordt ingeleverd blijven er voor de redactie, in verband met werk en sport, maar twee avonden beschikbaar om de Hichtepunten op tijd af te krijgen voordat deze gedrukt wordt.
De afgelopen tijd was dit een minder groot probleem doordat er veel minder activiteiten waren door de maatregelen rond COVID-19. Dit verandert hopelijk snel de komende tijd. Om deze reden is door de Hichtepunten-commissie besloten om de kopijdag een dag naar voren te halen en tevens een vaste tijd aan te houden.

Vanaf de volgende editie Hichtepunten graag kopij inleveren
vóór
ZONDAG 12:00 UUR

Dit geeft de redactie de mogelijkheid om zonder tijdsdruk dit prachtige blad samen te kunnen stellen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking namens de Hichtepunten-commissie

MS collecteweek (16-21 november 2020)

Collectanten gezocht in Hantum, Hantumhuizen, Hantumeruitburen, Hiaure!

Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in de gemeente Hantum, Hantumhui zen, Hantumeruitburen, Hiaure.
Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant
Help jij mee? Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen hebben we onze fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of afgelasten. Hierdoor lopen wij inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet doorgaan.

Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook.

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren