Geslaagd en zonnig startweekend 2015 PKN Hantum c.a.

De 4 H-dorpen van de PKN Hantum c.a. hadden het afgelopen weekend van 26 en 27 september de start van het nieuwe winterwerk seizoen 2015-2016.

Het thema was SAMEN

Zaterdag waren er verschillende activiteiten voor jong en oud op het sportveld Yn e Bedelte met sport en spel. Een sportactiviteit, vertellen en luisteren met gesprek, muziek maken waarbij liederen met eigen tekst samenstellen en een puzzelrit de ingredinten waren voor een geslaagde middag. Als afsluiting van de eerste dag werd er een warme maaltijd geserveerd die verzorgd was door verschillende enthousiaste mensen.
s Avonds was er nog een jeugdactiviteit.

Zondagmorgen was er een viswedstrijd bij de molen in Hantum voor de kinderen van de basisschool, en knutselen voor de allerkleinsten en voor degene die niet meededen aan de viswedstrijd. Ondertussen werd daar koffie en fris geschonken.

Samen picknicken was het volgende onderdeel van het programma op het sportveld Yn e Bedelte wat ook weer voorbereid en verzorgd werd door verschillende enthousiaste mensen. Met veel plezier en gezelligheid werd ervan genoten met een grote groep van jong en oud.

Als afsluiting was er een kerkdienst in de Nicolaaskerk met het thema SAMEN , met als voorganger onze eigen pastor G.H. Visser. Door middel van een speciale handeling werd er door n van de kinderen het startsein gegeven van het winterwerk dat we samen met elkaar gaan doen, oud en jong en dat we niet zonder elkaar kunnen. Er werd een cheque aangeboden door de kinderen van de kindernevendienst , zondagsschool en zondagsclub aan een vrijwilligster van het Ronald McDonaldhuis te Leeuwarden. De kinderen hebben daar een jaar lang hun collectegeld voor bestemd. De vrijwilligster vertelde over het werk in het Ronald McDonaldhuis.
Verder werd er In de dienst spontaan meegewerkt door jong en oud.

Een groot boeket met rode rozen stond in de kerk. Voor de ouderen en zieken was er een rode roos met kaartje en tekst die daar werden bezorgd door vele mensen die aanwezig waren in de kerk.

Bekijk hier een aantal foto's.

Namens de startdienstcommissie.